Connect with us

Selebriti

11 Hari Hilang Dan Akhirnya Dijumpai. Dimana Mereka Jumpa Anak Saudara Fauzi Nawawi Memang Misteri

Published

on

Sebelum ini media Pelakon, Fauzi Nawawi, mengharapkan kuasa tular dan kebijaksanaan netizen dapat membantunya mencari anak saudara, Siti Najiha, 22, yang hilang sejak 9 Jun lalu.

Fauzi berkata, dia memuat naik berita kehilangan anak bongsu kepada kakak sulungnya itu dalam laman Instagram (IG) dengan harapan urusan pencarian dipermudahkan.

” Hari ini genap 10 hari anak saudara h1ilang. Kami sudah cuba pergi ke syarikat telekomunikasi, Digi untuk mendapatkan senarai nombor telefon bagi mengesan siapa yang dihubungi dan menghubunginya, tetapi hanya pihak polis yang diberi kebenaran berbuat sedemikian.

” Jadi, tiada apa yang boleh dilakukan, cuma berharap bantuan orang ramai agar anak saudara saya segera ditemui.

” Saya faham perasaan kakak, apatah lagi saya juga mempunyai anak. Lebih membimbangkan anak saudara adalah Orang Kurang Upaya (OKU).

” Sekarang ini sedang gawat, jadi manusia dalam keadaan terdesak membuatkan saya lebih risau memikirkan keadaannya. Kita tidak tahu mungkin ada sindiket mengambil dan menjual organ,” katanya

Jumpa Di Tanah Merah

Pelakon Fauzi Nawawi mengesahkan anak saudaranya Siti Najiha, 22, yang hil4ng sejak 9 Jun lalu telah selamat ditemui di Tanah Merah, Kelantan semalam.

Menurut Fauzi, Najiha yang merupakan anak kakaknya ditemui oleh orang awam di stesen bas dalam keadaan terpinga-pinga dan tidak sihat.

“Alhamdulilah semalam kami dihubungi orang awam bahawa Najiha telah ditemui di stesen bas di Tanah Merah, Kelantan.

“Dia ditemui keseorangan dalam keadaan terpinga-pinga dan didapati dia dem4m panas.

“Kami pun terkejut bagaimana dia boleh berada jauh dari tempat dia hil4ng iaitu kediamannya di Perak.

“Apa-apa pun terima kasih kepada pihak yang menjumpai dia dan bawa pulang ke rumah untuk diselamatkan,” katanya.

Suami kepada Lisdawati itu menghubungi Astro Gempak dan mengesahkan sendiri berita tersebut.

Kata Fauzi, Najiha bakal dibawa pulang ke rumah dan seterusnya membuat pemeriksaan kesihatan di hospital.

“Abang ipar kini dalam perjalanan membawa Najiha pulang dan seterusnya ke balai polis untuk melap0rkan situasi terkini.

“Kami juga bakal membawa Najiha ke hospital untuk pemeriksaan kesihatan.

“Selebihnya kami akan serah kepada pihak polis untuk menjalankan sias4tan,” katanya lagi.

Anak saudara Fauzi yang merupakan Orang Kelainan Upaha (0KU) dilaporkan h1ilang sejak 10 hari lalu dan berita kehilangannya disebarkan selepas seminggu kehilangannya.

Jiran nampak dua motor yang ditunggang dua lelaki

Menceritakan kejadian kehi1langan anak saudara yang berada di kediaman di Pantai Remis, Perak, Fauzi berkata, ada beberapa perkara yang membuatkan mereka sekeluarga curiga.

” Sehari sebelum Siti Najiha hilang, kami diberitahu oleh jiran, mereka nampak dua motor yang ditunggang dua lelaki yang tidak dikenali bersembang dengannya.

” Apabila bertanyakan pada kakak, dia tidak mengenali lelaki berkenaan kerana Siti Najiha tidak mempunyai kawan. Dia membesar dalam rumah dan banyak menghabiskan masa bersama keluarga.

” Kemudian, pada hari kehilangannya, ibu saya yang tinggal bersama mereka terkejut melihat pintu belakang terbuka dan mendapati Siti Najiha sudah hilang,” katanya.

Lebih musykil apabila anak saudaranya hilang tanpa membawa sebarang keperluan seperti wang, kecuali kad pengenalannya.

” Siti Najiha, seorang anak lembam walaupun berusia 22 tahun, tetapi pemikirannya masih seperti belasan tahun. Bagaimanapun, dia pandai menjawab telefon dan menaip mesej.

” Kami percaya Siti Najiha disuruh keluar kerana dia seorang anak yang cepat terpengaruh.

” Mungkin ada yang menyuruh dan dia hanya mengikut, jika tidak bagaimana dia tahu untuk membawa kad pengenalan.

Sumber : Gem pak / ttk

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selebriti

Rupanya Aina Abdul Dalam Kostum Bunga Raya. Ini Kata Kata Aina Yang Selepas Dia Jadi Juara

Published

on

By

Selepas lapan minggu bersiaran, pertandingan nyanyian berkonsepkan misteri, The Masked Singer Malaysia melabuhkan tirainya sebentar tadi.

Pentas akhir itu juga menyaksikan Bunga Raya diangkat sebagai juara selepas berjaya mengenepikan empat peserta lain.

Bunga Raya yang dipakai oleh penyanyi Aina Abdul berjaya mencuri hati juri selepas membuat persembahan memukau dengan nyanyian lagu Listen nyanyian asal Beyonce dan Malam Ini Kita Punya dari kumpulan Bunkface.

Aina membawa pulang trofi dan gelaran seperti mana mengikut format asal negara-negara lain.

INI KATA KATA AINA ABDUL SELEPAS MENANG THE MASKED SINGER MALAYSIA

Assalamualaikum semua, Alhamdulillah Syukur kehadrat Illahi atas kemenangan dan kejayaan yg tidak disangka-sangka ini…

Omgggg, sangat susahhhhhh Aina nak tahan rahsia ini.. almost 2 months !!

Aina minta maaf sangat2 kat semua yang di luar , family, rakan2 dan all my lovely followers, aina takde niat nak tipu tapiii , aina dah sign contract and aina kene patuh… Maaf yaaa semua!

Aina juga di sini nak ucapkan jutaaan terima kasih buat semua team produksi dan team2 yang berada di belakang Aina sepanjang program ini berjalan.. semoga Allah Swt rahmati anda semua

And last but not least, to Bunga Raya we did it! Alhamdulillah!

Bunga Raya, Aina Abdul Juara The Masked Singer Malaysia!

Tempat kedua pula jadi milik Rajah Brooke yang dipakai oleh penyanyi Vaneesa Reynauld.

Orang Utan yang dipakai oleh anggota kumpulan K-Clique iaitu Tuju berada di kedudukan tempat ketiga.

Sementara Wau yang dipakai penyanyi Datin Alyah menduduki tempat keempat manakala kelima adalah Enggang iaitu Vince Chong.

Sumber : GEMPAK

Continue Reading

Selebriti

Netizen Kecam Tiz Zaqyah Kerana Muat Naik Paid Review ‘Tak Senonoh’. Azza Elite Pula Kena Dipersoal

Published

on

By

Pelakon Tiz Zaqyah menerima kecaman warganet gara-gara tidak menapis produk sebelum membuat ulasan (review).

Tiz menerusi Instagram (IG) miliknya membuat posting yang ditujukan untuk wanita mempunyai masalah payudara dan punggung.

Entri tersebut memuat naik video yang menunjukkan seorang wanita menari sehingga menampakkan sebahagian payudara.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen menegur dan memohon agar Tiz mencari duit sampingan dengan cara yang lain.

“@mat_jijan02: Tak faham dengan dunia akhir zaman ni, ada lagi yg berniaga tayang aset sendiri.

“@_.mhdamirull: Zina mata.

“@norhisham_69: Cari duit cara lain la dari buat review macam ni.

“@sh.rmro: Kes tak ada duit laa ni.

“@wne_awz_firshaz: Awak memang ada share ke dengan dosa macam ini?

“@cempaka125: Adakah awak pun dibayar banyak untuk review produk ini? Yang buat awak rasa rugi tolak.

“@jue_2020: Orang sekarang ni mana kenal halal haram yang penting perut kenyang! Bila hati dah hitam… Selalu-selalu dengar ceramah ustaz yang baik-baik. Insyallah jadi baik,” antara komen-komen yang ditinggalkan.

Walaubagaimanapun, ada segelintir peminat yang tidak percaya dan mendakwa akaun IG Tiz telah digodam.

“@ila.mohdkasim: Tak mungkin @tiz.zaqyah mempromosi produk seperti ini. Akaun dia kena hack kot? Kesian dia.

“@lyne.zana: Tolonglah kata akaun Tiz ni kena hack. Saya mempunyai persepsi yang satu ini bahawa Tiz adalah wanita yang pintar dan berkelas. Iklan ini sangat bertentangan dengan apa yang saya fikirkan mengenai Tiz,” antara yang ditulis.

Sebelum ini, usahawan kontroversi Safiey Illias dikritik selepas tidak menapis bahan sebelum dipromosikan di IG.

Azza Elite Dikecam Dalam Posting Tiz Zaqyah

Masa Silam Diungkit, Azza Elite Terima Permohonan Maaf Netizen | Artikel | Gempak

Azza Elite meninggalkan satu komen pada posting paid review Tiz Zaqyah ‘lawo’. Dengan satu perkataan itu seorang individu telah mempersoalkan Azza Elite.

“Sokong jugak ehhh paid review mcm ni….? Sbb artis yg post ehhh…? So sokong jelah…tegur nnt kena kecam pulak…kena boikot pulak dgn rakan artis”

Ini respond Azza Elite kepada individu tersebut.

Sumber : GEMPAK / IG Tiz Zaqyah

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiriTerima kasih!

Continue Reading

Selebriti

Neelofa Beritahu Sebab Kenapa Dia Letak Jawatan Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia

Published

on

By

Sebut mengenai Neelofa pasti seluruh Malaysia mengenalinya. Berjaya menempa nama melalui industri lakonan, pengacaraan serta berjaya dalam bidang bisnes melalui syarikat Naelofar berjaya membuatkan Neelofa menjadi idola kepada orang ramai.

Kejayaan dan populariti beliau turut mengundang beberapa syarikat beliau untuk dilamar sebagai duta manakala AirAsia pula telah sebulat suara untuk melantik beliau sebagai pengarah bebas bukan eksekutif AirAsia pada Disember 2017

Neelofa Letak Jawatan Pengarah AirAsia Selepas 3 Tahun

Neelofa Letak Jawatan Pengarah AirAsia Selepas 3 Tahun

AirAsia Bhd mengumumkan aktres dan pengacara televisyen (TV), Noor Neelofa Mohd Noor atau Neelofa meletak jawatan sebagai pengarah bebas bukan eksekutifnya.

AirAsia dalam makluman kepada Bursa Malaysia berkata, syarikat itu menerima notis peletakan jawatan bertarikh 17 Ogos lalu, daripada Neelofa, pada Rabu.

Menurut syarikat itu, Neelofa menyatakan ‘komitmen peribadi lain’ sebagai alasan peletakan jawatan beliau.

Neelofa Dilaporkan Terima Gaji RM279,375 Sebagai Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia

RBYPUT220717

Bukan sikit sikit gaji Neelofa dekat dalam Air Asia ni rupanya.

Pernah tular di Twitter @cocorello mengenai pendapatan Neelofa sebagai salah seorang ahli lembaga safety review board untuk AirAsia pada tahun 2018 telah mengejutkan pelbagai pihak dengan jumlah pendapatan RM279,375 setahun tidak termasuk elaun sebanyak RM8,000.

Di sebalik jumlah gaji besar yang diterima Neelofa, para netizen kebanyakannya tidak mempunyai masalah dengan gaji yang diterima Neelofa apatah lagi mengetahui AirAsia merupakan sebuah syarikat swasta yang berpeluang menentukan gaji yang setimpal buat ikon wanita ini.

Apa pun urusan Neelofa selepas ini kami doakan agar ia dipermudahkan. Insyallah..

Rujukan : Gempak / TheVocket

Continue Reading

Popular