Connect with us

Selebriti

Anak Lelaki Fasha Sandha Tiba Tiba Suruh Fasha Berhenti Berlakon. Ini Sebabnya

Published

on

Umum sedia maklum pelakon jelita tanah air, Fasha Sandha sedang sarat mengandung anak hasil perkahwinannya bersama Aidil Aziz. Walau bagaimanapun, dia tetap melayan karenah peminatnya yang ingin bergambar dengannya sewktu dia berada di luar rumah.

Menerusi Instagram miliknya, dia memuat naik satu video rakaman yang memaparkan anaknya Rayfal, tidak membenarkannya berlakon lagi. Hal ini kerana dia bimbang akan kesihatan diri ibunya yang sentiasa sibuk. Tambah lagi dengan keadaan sekarang yang sarat mengandung.

Ibu berhenti berlakon

View this post on Instagram

Kisah beberapa hari lalu, ..Sebenarnya keluarkan handphone untuk nak ambik gambar food πŸ˜… Tiba ada beberapa orang datang kemeja untuk ambik gambar dengan ibu, lepas dah ambik gambar, Tiba2 anak sulung ibu ni luah perasaan dia , suruh kita stop acting sebab kesian ibu selalu kena berdiri untuk ambik gambar di meja makan πŸ˜‚ Rupanya dah lama dia dah simpan perasaan ni, baru nak luahkan. Acting is my passion sayang. Setelah hampir 9 bulan berehat dari set pengambaran, adakalanya rindu nak masuk set balik sayang. Anak yang suruh berhenti berlakon. Camana ni? Anak ibu baru 7 tahun dah pandai kesiankan ibu 🀰 kena berdiri. I love you anakku. Video ni kenangan untuk sayang. . #iburayfalraysha

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

Menurutnya, kejadian berlaku beberapa hari lalu apabila beberapa orang peminatnya datang ke meja tempat mereka menjamu selera bagi menangkap gambar. Selepas selesai menangkap gambar, anak lelakinya itu meluahkan perasaan kepadanya. Dia menyuruh ibunya berhenti berlakon kerana sentiasa kena berdiri dan melayan karenah peminat. Namun begitu dia menjelaskan bahawa berlakon merupakan kerjayanya yang perlu diteruskan.

Pandainya Rayfal

Rata-rata netizen memuji sikap anaknya itu yang sentiasa memikirkan keadaan ibunya. Netizen turut berdoa agar Rayfal menjadi anak yang baik dan soleh serta berguna di dunia mahupun akhirat.

Sumber:Β Fasha Sandha via Oh Bulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Β Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selebriti

Netizen Kecam Tiz Zaqyah Kerana Muat Naik Paid Review ‘Tak Senonoh’. Azza Elite Pula Kena Dipersoal

Published

on

By

Pelakon Tiz Zaqyah menerima kecaman warganet gara-gara tidak menapis produk sebelum membuat ulasan (review).

Tiz menerusi Instagram (IG) miliknya membuat posting yang ditujukan untuk wanita mempunyai masalah payudara dan punggung.

Entri tersebut memuat naik video yang menunjukkan seorang wanita menari sehingga menampakkan sebahagian payudara.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen menegur dan memohon agar Tiz mencari duit sampingan dengan cara yang lain.

“@mat_jijan02: Tak faham dengan dunia akhir zaman ni, ada lagi yg berniaga tayang aset sendiri.

“@_.mhdamirull: Zina mata.

“@norhisham_69: Cari duit cara lain la dari buat review macam ni.

“@sh.rmro: Kes tak ada duit laa ni.

“@wne_awz_firshaz: Awak memang ada share ke dengan dosa macam ini?

“@cempaka125: Adakah awak pun dibayar banyak untuk review produk ini? Yang buat awak rasa rugi tolak.

“@jue_2020: Orang sekarang ni mana kenal halal haram yang penting perut kenyang! Bila hati dah hitam… Selalu-selalu dengar ceramah ustaz yang baik-baik. Insyallah jadi baik,” antara komen-komen yang ditinggalkan.

Walaubagaimanapun, ada segelintir peminat yang tidak percaya dan mendakwa akaun IG Tiz telah digodam.

“@ila.mohdkasim: Tak mungkin @tiz.zaqyah mempromosi produk seperti ini. Akaun dia kena hack kot? Kesian dia.

“@lyne.zana: Tolonglah kata akaun Tiz ni kena hack. Saya mempunyai persepsi yang satu ini bahawa Tiz adalah wanita yang pintar dan berkelas. Iklan ini sangat bertentangan dengan apa yang saya fikirkan mengenai Tiz,” antara yang ditulis.

Sebelum ini, usahawan kontroversi Safiey Illias dikritik selepas tidak menapis bahan sebelum dipromosikan di IG.

Azza Elite Dikecam Dalam Posting Tiz Zaqyah

Masa Silam Diungkit, Azza Elite Terima Permohonan Maaf Netizen | Artikel | Gempak

Azza Elite meninggalkan satu komen pada posting paid review Tiz Zaqyah ‘lawo’. Dengan satu perkataan itu seorang individu telah mempersoalkan Azza Elite.

“Sokong jugak ehhh paid review mcm ni….? Sbb artis yg post ehhh…? So sokong jelah…tegur nnt kena kecam pulak…kena boikot pulak dgn rakan artis”

Ini respond Azza Elite kepada individu tersebut.

Sumber : GEMPAK / IG Tiz Zaqyah

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiriTerima kasih!

Continue Reading

Selebriti

Neelofa Beritahu Sebab Kenapa Dia Letak Jawatan Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia

Published

on

By

Sebut mengenai Neelofa pasti seluruh Malaysia mengenalinya. Berjaya menempa nama melalui industri lakonan, pengacaraan serta berjaya dalam bidang bisnes melalui syarikat Naelofar berjaya membuatkan Neelofa menjadi idola kepada orang ramai.

Kejayaan dan populariti beliau turut mengundang beberapa syarikat beliau untuk dilamar sebagai duta manakala AirAsia pula telah sebulat suara untuk melantik beliau sebagai pengarah bebas bukan eksekutif AirAsia pada Disember 2017

Neelofa Letak Jawatan Pengarah AirAsia Selepas 3 Tahun

Neelofa Letak Jawatan Pengarah AirAsia Selepas 3 Tahun

AirAsia Bhd mengumumkan aktres dan pengacara televisyen (TV), Noor Neelofa Mohd Noor atau Neelofa meletak jawatan sebagai pengarah bebas bukan eksekutifnya.

AirAsia dalam makluman kepada Bursa Malaysia berkata, syarikat itu menerima notis peletakan jawatan bertarikh 17 Ogos lalu, daripada Neelofa, pada Rabu.

Menurut syarikat itu, Neelofa menyatakan ‘komitmen peribadi lain’ sebagai alasan peletakan jawatan beliau.

Neelofa Dilaporkan Terima Gaji RM279,375 Sebagai Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia

RBYPUT220717

Bukan sikit sikit gaji Neelofa dekat dalam Air Asia ni rupanya.

Pernah tular di Twitter @cocorello mengenai pendapatan Neelofa sebagai salah seorang ahli lembaga safety review board untuk AirAsia pada tahun 2018 telah mengejutkan pelbagai pihak dengan jumlah pendapatan RM279,375 setahun tidak termasuk elaun sebanyak RM8,000.

Di sebalik jumlah gaji besar yang diterima Neelofa, para netizen kebanyakannya tidak mempunyai masalah dengan gaji yang diterima Neelofa apatah lagi mengetahui AirAsia merupakan sebuah syarikat swasta yang berpeluang menentukan gaji yang setimpal buat ikon wanita ini.

Apa pun urusan Neelofa selepas ini kami doakan agar ia dipermudahkan. Insyallah..

Rujukan : Gempak / TheVocket

Continue Reading

Selebriti

Lepas Ini Ramai Yang Nak Jadi Bibik Eina Azman. Memang Untung Betul

Published

on

By

Bagi yang mengikuti perkembangan pelakon jelita, Datin Eina Azman, pasti menyedari dalam setiap posting yang dimuat naik di media sosial, ibu anak dua itu sering tampil bergaya.

Daripada rekaan baju dan pemilihan warna, Eina dilihat cukup menjaga penampilan diri bersama suami dan anak-anaknya yang selalu bergaya secara sedondon.

Begitupun,sebenarnya, bukan setakat penampilan ahli keluarganya sahaja, bahkan Eina turut menjaga penampilan pembantu-pembantu rumahnya.

Perkara itu didedahkan Eina ketika menjawab persoalan yang diutarakan pengikutnya di laman Instagram sebaik melihat penampilan orang gajinya ketika ikut serta bercuti di Langkawi.

“Ya, dari hujung rambut sampai ke kaki, saya yang pilih dan belikan untuk bibik-bibik sebab saya suka bibik saya sentiasa cantik, bersih dan kemas,” jelasnya.

Terdahulu, Eina menerusi satu posting di Instagram memuat naik sebuah video yang memaparkan dirinya menari bersama dua orang pembantu rumahnya ketika berada di atas sebuah bot.

Dalam video tarian TikTok tersebut, dua orang pekerjanya itu turut mengenakan rekaan pakaian sedondon yang mencuri tumpuan netizen.

Pada masa sama, ramai yang menyifatkan orang gajinya beruntung kerana mempunyai seorang majikan yang cukup baik dan sempoi.

“Bukan main lagi bibik pakai dres Hawaian.

“Wah ada penari, sportingnya!

“Kalau saya dapat bos macam ni memang seronok.

“Baiknya hati Datin.

“Rezeki bibik dapat majikan baik dan merendah diri macam Eina,” tulis sebahagian komen netizen.

Sejak akhir-akhir ini, Eina juga dilihat sering tampil dengan video tarian Tiktok bersama pembantu rumahnya.

Bahkan, netizen turut memuji cara layanannya terhadap orang gajinya itu kerana menganggap mereka seperti ahli keluarga sendiri.

“Bagus datin, anggap bibik-bibik macam adik-beradik,” komen salah seorang pengikutnya.

Sumber : GEMPAK

Continue Reading

Popular