Connect with us

Selebriti

Elfira Loy Berjaya Khatam Al Quran Dalam Bulan Ramadan. Kerana Itu Dia Ingin Memberi ‘Hadiah’ Istimewa Kepada 50 Peminat

Published

on

Pelakon Elfira Loy bersyukur kerana akhirnya dia dapat selesai membaca senaskah al-Quran sehingga khatam di penghujung bulan Ramadan.

Menurut Elfira dia melalui pelbagai cabaran untuk menghabiskan bacaannya dalam tempoh sebulan itu.

Sempena Khatam Al-Quran, Elfira Loy Bagi Duit Raya Kepada 50 Orang Peminatnya

“Alhamdulillah Dengan Izin Allah , Jumaat 29 Ramadhan 1441H, El dah berjaya khatam . Syukur Ya Allah. Ramadhan tahun memang mencabar sangat nak khatam sampai rasa nak give up sebab terlalu letih dan tak cukup masa. Being a wife and mother is really a big responsibility.

“Yang masih bujang tu gunakankah masa sebaiknya . Tahun ni, saya cub abaca tafsiran seleaps selesai baca setiap surah sebab itu ambil masa yang lama.

“Hari terakhir itu, saya bangun jam 4 pagi dan mula membaca 4 juzuk terakhir sehingga lepas Asar. Tak lekang telekung mengaji. Perasaannya macam di Mekah, rindunya.

“Masa nak baca lepas itu Rayyan tiba-tiba nak dekat El. Serious rasa nak nangis takut tak sempat khatam. Tapi Alhamdulillah dapat bergilir dengan mama baca al-Quran. Bila Mamam dah khatam, saya pula pulun. Leganya bila sempat khatam,” tulisnya.

Elfira berkongsi perkara tersebut di akaun Instagram miliknya.

View this post on Instagram

Alhamdulillah Dengan Izin Allah , Jumaat 29 Ramadhan 1441H petang tadi el dah berjaya khatam . Syukur Ya Allah 🤲🏻 Ramadhan tahun memang mencabar sangat nak khatam sampai rasa nak give up sebab terlalu letih & tak cukup masa. Being a wife and mother is really a big responsibility . Yang masih bujang tu gunakankah masa sebaiknya . This year , I tried to read the translation after every surah & tengok sinopsis sebab ambik masa lama . Best! Thanks to @ayeshasyahira for inspiring me walaupun dia tak sedar hihi. Tapi kita takdelah tadabbur macam dia . Tadi , i woke up at 4am and start reading the last 4juz i think until after asar tak lekang telekung mengaji mengaji mengaji . Feeling ni rasa macam Kat Mekah . Rindunyaaaa . Masa nak baca pastu tetiba rayyan nak kat el je serious rasa nak nangis takut tak sempat khatam. But Alhamdulillah i gilir gilir ngan mama baca alquran , Mama dah khatam el pulak pulun. Leganyaaa Ya Allah sempat khatam As promised to my telegram family , DiaryElmu , sempena khatam Alquran el harini , el akan bagi duit raya pada yang khatam Al quran selama 50 orang . tu memang nazar el nak khatam. InshaAllah esok el agihkan 🙂 Terima kasih yang bagi semangat kat el & mendoakan El.❤️ 5.34pm , 22 May 2020

A post shared by @ elfiraloy on

Sempena pencapainnya yang berjaya khatam al-Quran itu, Elfira bernazar untuk memberikan duit raya kepada 50 orang pengikutnya di Telegram.

“Seperti yang dijanjikan kepada my telegram family , DiaryElmu , sempena khatam Alquran El harini , saya akan bagi duit raya pada yang juga khatam al-Quran seramai 50 orang . Itu memang nazar El nak khatam.

“Insya-Allah esok saya agihkan. Terima kasih yang bagi semangat dan mendoakan saya,” katanya lagi.

Elfira dan suami, Khairol Faris Anuar disatukan sebagai suami isteri pada 1 Januari 2019 dan dikurniakan seorang cahaya mata pada Oktober tahun lalu.

Sumber : GEMPAK

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selebriti

Rupanya Aina Abdul Dalam Kostum Bunga Raya. Ini Kata Kata Aina Yang Selepas Dia Jadi Juara

Published

on

By

Selepas lapan minggu bersiaran, pertandingan nyanyian berkonsepkan misteri, The Masked Singer Malaysia melabuhkan tirainya sebentar tadi.

Pentas akhir itu juga menyaksikan Bunga Raya diangkat sebagai juara selepas berjaya mengenepikan empat peserta lain.

Bunga Raya yang dipakai oleh penyanyi Aina Abdul berjaya mencuri hati juri selepas membuat persembahan memukau dengan nyanyian lagu Listen nyanyian asal Beyonce dan Malam Ini Kita Punya dari kumpulan Bunkface.

Aina membawa pulang trofi dan gelaran seperti mana mengikut format asal negara-negara lain.

INI KATA KATA AINA ABDUL SELEPAS MENANG THE MASKED SINGER MALAYSIA

Assalamualaikum semua, Alhamdulillah Syukur kehadrat Illahi atas kemenangan dan kejayaan yg tidak disangka-sangka ini…

Omgggg, sangat susahhhhhh Aina nak tahan rahsia ini.. almost 2 months !!

Aina minta maaf sangat2 kat semua yang di luar , family, rakan2 dan all my lovely followers, aina takde niat nak tipu tapiii , aina dah sign contract and aina kene patuh… Maaf yaaa semua!

Aina juga di sini nak ucapkan jutaaan terima kasih buat semua team produksi dan team2 yang berada di belakang Aina sepanjang program ini berjalan.. semoga Allah Swt rahmati anda semua

And last but not least, to Bunga Raya we did it! Alhamdulillah!

Bunga Raya, Aina Abdul Juara The Masked Singer Malaysia!

Tempat kedua pula jadi milik Rajah Brooke yang dipakai oleh penyanyi Vaneesa Reynauld.

Orang Utan yang dipakai oleh anggota kumpulan K-Clique iaitu Tuju berada di kedudukan tempat ketiga.

Sementara Wau yang dipakai penyanyi Datin Alyah menduduki tempat keempat manakala kelima adalah Enggang iaitu Vince Chong.

Sumber : GEMPAK

Continue Reading

Selebriti

Netizen Kecam Tiz Zaqyah Kerana Muat Naik Paid Review ‘Tak Senonoh’. Azza Elite Pula Kena Dipersoal

Published

on

By

Pelakon Tiz Zaqyah menerima kecaman warganet gara-gara tidak menapis produk sebelum membuat ulasan (review).

Tiz menerusi Instagram (IG) miliknya membuat posting yang ditujukan untuk wanita mempunyai masalah payudara dan punggung.

Entri tersebut memuat naik video yang menunjukkan seorang wanita menari sehingga menampakkan sebahagian payudara.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen menegur dan memohon agar Tiz mencari duit sampingan dengan cara yang lain.

“@mat_jijan02: Tak faham dengan dunia akhir zaman ni, ada lagi yg berniaga tayang aset sendiri.

“@_.mhdamirull: Zina mata.

“@norhisham_69: Cari duit cara lain la dari buat review macam ni.

“@sh.rmro: Kes tak ada duit laa ni.

“@wne_awz_firshaz: Awak memang ada share ke dengan dosa macam ini?

“@cempaka125: Adakah awak pun dibayar banyak untuk review produk ini? Yang buat awak rasa rugi tolak.

“@jue_2020: Orang sekarang ni mana kenal halal haram yang penting perut kenyang! Bila hati dah hitam… Selalu-selalu dengar ceramah ustaz yang baik-baik. Insyallah jadi baik,” antara komen-komen yang ditinggalkan.

Walaubagaimanapun, ada segelintir peminat yang tidak percaya dan mendakwa akaun IG Tiz telah digodam.

“@ila.mohdkasim: Tak mungkin @tiz.zaqyah mempromosi produk seperti ini. Akaun dia kena hack kot? Kesian dia.

“@lyne.zana: Tolonglah kata akaun Tiz ni kena hack. Saya mempunyai persepsi yang satu ini bahawa Tiz adalah wanita yang pintar dan berkelas. Iklan ini sangat bertentangan dengan apa yang saya fikirkan mengenai Tiz,” antara yang ditulis.

Sebelum ini, usahawan kontroversi Safiey Illias dikritik selepas tidak menapis bahan sebelum dipromosikan di IG.

Azza Elite Dikecam Dalam Posting Tiz Zaqyah

Masa Silam Diungkit, Azza Elite Terima Permohonan Maaf Netizen | Artikel | Gempak

Azza Elite meninggalkan satu komen pada posting paid review Tiz Zaqyah ‘lawo’. Dengan satu perkataan itu seorang individu telah mempersoalkan Azza Elite.

“Sokong jugak ehhh paid review mcm ni….? Sbb artis yg post ehhh…? So sokong jelah…tegur nnt kena kecam pulak…kena boikot pulak dgn rakan artis”

Ini respond Azza Elite kepada individu tersebut.

Sumber : GEMPAK / IG Tiz Zaqyah

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiriTerima kasih!

Continue Reading

Selebriti

Neelofa Beritahu Sebab Kenapa Dia Letak Jawatan Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia

Published

on

By

Sebut mengenai Neelofa pasti seluruh Malaysia mengenalinya. Berjaya menempa nama melalui industri lakonan, pengacaraan serta berjaya dalam bidang bisnes melalui syarikat Naelofar berjaya membuatkan Neelofa menjadi idola kepada orang ramai.

Kejayaan dan populariti beliau turut mengundang beberapa syarikat beliau untuk dilamar sebagai duta manakala AirAsia pula telah sebulat suara untuk melantik beliau sebagai pengarah bebas bukan eksekutif AirAsia pada Disember 2017

Neelofa Letak Jawatan Pengarah AirAsia Selepas 3 Tahun

Neelofa Letak Jawatan Pengarah AirAsia Selepas 3 Tahun

AirAsia Bhd mengumumkan aktres dan pengacara televisyen (TV), Noor Neelofa Mohd Noor atau Neelofa meletak jawatan sebagai pengarah bebas bukan eksekutifnya.

AirAsia dalam makluman kepada Bursa Malaysia berkata, syarikat itu menerima notis peletakan jawatan bertarikh 17 Ogos lalu, daripada Neelofa, pada Rabu.

Menurut syarikat itu, Neelofa menyatakan ‘komitmen peribadi lain’ sebagai alasan peletakan jawatan beliau.

Neelofa Dilaporkan Terima Gaji RM279,375 Sebagai Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia

RBYPUT220717

Bukan sikit sikit gaji Neelofa dekat dalam Air Asia ni rupanya.

Pernah tular di Twitter @cocorello mengenai pendapatan Neelofa sebagai salah seorang ahli lembaga safety review board untuk AirAsia pada tahun 2018 telah mengejutkan pelbagai pihak dengan jumlah pendapatan RM279,375 setahun tidak termasuk elaun sebanyak RM8,000.

Di sebalik jumlah gaji besar yang diterima Neelofa, para netizen kebanyakannya tidak mempunyai masalah dengan gaji yang diterima Neelofa apatah lagi mengetahui AirAsia merupakan sebuah syarikat swasta yang berpeluang menentukan gaji yang setimpal buat ikon wanita ini.

Apa pun urusan Neelofa selepas ini kami doakan agar ia dipermudahkan. Insyallah..

Rujukan : Gempak / TheVocket

Continue Reading

Popular