Connect with us

Selebriti

4 Tahun Menunggu Cahaya Mata. Ini Kata Kata Hetty Sarlene Apabila Dia Umumkan Sudah Mengandung

Published

on

SELEPAS empat tahun berkahwin, penyanyi Hetty Sarlene akhirnya mengumumkan dia dan suaminya, Dani Aaqil bakal menimang cahaya mata pertama.

Hetty, 36, berkata, berita gembira itu merupakan hadiah sempena ulang tahun keempat perkahwinan mereka yang bakal disambut minggu hadapan.

“Kami akan menyambut ulang tahun perkahwinan yang keempat minggu hadapan dan untuk menjadikan lebih teruja sambutan kali ini, kami ingin berkongsi berita gembira bahawa kami bakal timang cahaya mata pertama.

“Ini menjelaskan mengapa saya berdiam (aktiviti seni) buat seketika,” kata Hetty.

Hetty berkongsi kegembiraan itu dengan memuat naik foto bersama suaminya di laman Instagram miliknya pada Selasa.

Cerita Hetty, dia mengalami alahan yang teruk pada tiga bulan pertama usia kandungannya.

Bagaimanapun, dia mengambil serius nasihat agar mendapatkan rehat dan tidur secukupnya sebelum menyambut kehadiran ahli baru.

“Saya berdepan dengan muntah-muntah, pening, emosi terganggu, jatuh tandas, kerap tidur dan macam-macam lagi.

“Saya akan ambil serius nasihat untuk banyak berehat dan tidur sebelum kehadiran ahli baru keluarga kami. Setiap keajaiban pun ambil masa untuk tiba,” ujarnya

Menerusi foto tersebut memperlihatkan Hetty dan suaminya memegang papan hitam bertulis Januari 2021 merupakan jangkaan dirinya akan melahirkan bayi sulung mereka.

Ruang komen di perkongsian tersebut dipenuhi dengan ucapan tahniah daripada netizen yang juga mendoakan agar segala urusan Hetty sekeluarga dipermudahkan.

Penyanyi kelahiran Singapura itu mendirikan rumah tangga dengan Dani atau nama asalnya, Daniel Oakes yang berasal dari London pada 23 Julai 2016.

Sebelum ini, penyanyi lagu Sangsi Asmara itu kembali memeriahkan industri hiburan tempatan selepas menyertai program Gegar Vaganza 5.

Sumber : MSTAR ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Selebriti

Rupanya Aina Abdul Dalam Kostum Bunga Raya. Ini Kata Kata Aina Yang Selepas Dia Jadi Juara

Published

on

By

Selepas lapan minggu bersiaran, pertandingan nyanyian berkonsepkan misteri, The Masked Singer Malaysia melabuhkan tirainya sebentar tadi.

Pentas akhir itu juga menyaksikan Bunga Raya diangkat sebagai juara selepas berjaya mengenepikan empat peserta lain.

Bunga Raya yang dipakai oleh penyanyi Aina Abdul berjaya mencuri hati juri selepas membuat persembahan memukau dengan nyanyian lagu Listen nyanyian asal Beyonce dan Malam Ini Kita Punya dari kumpulan Bunkface.

Aina membawa pulang trofi dan gelaran seperti mana mengikut format asal negara-negara lain.

INI KATA KATA AINA ABDUL SELEPAS MENANG THE MASKED SINGER MALAYSIA

Assalamualaikum semua, Alhamdulillah Syukur kehadrat Illahi atas kemenangan dan kejayaan yg tidak disangka-sangka ini…

Omgggg, sangat susahhhhhh Aina nak tahan rahsia ini.. almost 2 months !!

Aina minta maaf sangat2 kat semua yang di luar , family, rakan2 dan all my lovely followers, aina takde niat nak tipu tapiii , aina dah sign contract and aina kene patuh… Maaf yaaa semua!

Aina juga di sini nak ucapkan jutaaan terima kasih buat semua team produksi dan team2 yang berada di belakang Aina sepanjang program ini berjalan.. semoga Allah Swt rahmati anda semua

And last but not least, to Bunga Raya we did it! Alhamdulillah!

Bunga Raya, Aina Abdul Juara The Masked Singer Malaysia!

Tempat kedua pula jadi milik Rajah Brooke yang dipakai oleh penyanyi Vaneesa Reynauld.

Orang Utan yang dipakai oleh anggota kumpulan K-Clique iaitu Tuju berada di kedudukan tempat ketiga.

Sementara Wau yang dipakai penyanyi Datin Alyah menduduki tempat keempat manakala kelima adalah Enggang iaitu Vince Chong.

Sumber : GEMPAK

Continue Reading

Selebriti

Netizen Kecam Tiz Zaqyah Kerana Muat Naik Paid Review ‘Tak Senonoh’. Azza Elite Pula Kena Dipersoal

Published

on

By

Pelakon Tiz Zaqyah menerima kecaman warganet gara-gara tidak menapis produk sebelum membuat ulasan (review).

Tiz menerusi Instagram (IG) miliknya membuat posting yang ditujukan untuk wanita mempunyai masalah payudara dan punggung.

Entri tersebut memuat naik video yang menunjukkan seorang wanita menari sehingga menampakkan sebahagian payudara.

Menjengah di ruangan komen, rata-rata netizen menegur dan memohon agar Tiz mencari duit sampingan dengan cara yang lain.

“@mat_jijan02: Tak faham dengan dunia akhir zaman ni, ada lagi yg berniaga tayang aset sendiri.

“@_.mhdamirull: Zina mata.

“@norhisham_69: Cari duit cara lain la dari buat review macam ni.

“@sh.rmro: Kes tak ada duit laa ni.

“@wne_awz_firshaz: Awak memang ada share ke dengan dosa macam ini?

“@cempaka125: Adakah awak pun dibayar banyak untuk review produk ini? Yang buat awak rasa rugi tolak.

“@jue_2020: Orang sekarang ni mana kenal halal haram yang penting perut kenyang! Bila hati dah hitam… Selalu-selalu dengar ceramah ustaz yang baik-baik. Insyallah jadi baik,” antara komen-komen yang ditinggalkan.

Walaubagaimanapun, ada segelintir peminat yang tidak percaya dan mendakwa akaun IG Tiz telah digodam.

“@ila.mohdkasim: Tak mungkin @tiz.zaqyah mempromosi produk seperti ini. Akaun dia kena hack kot? Kesian dia.

“@lyne.zana: Tolonglah kata akaun Tiz ni kena hack. Saya mempunyai persepsi yang satu ini bahawa Tiz adalah wanita yang pintar dan berkelas. Iklan ini sangat bertentangan dengan apa yang saya fikirkan mengenai Tiz,” antara yang ditulis.

Sebelum ini, usahawan kontroversi Safiey Illias dikritik selepas tidak menapis bahan sebelum dipromosikan di IG.

Azza Elite Dikecam Dalam Posting Tiz Zaqyah

Masa Silam Diungkit, Azza Elite Terima Permohonan Maaf Netizen | Artikel | Gempak

Azza Elite meninggalkan satu komen pada posting paid review Tiz Zaqyah ‘lawo’. Dengan satu perkataan itu seorang individu telah mempersoalkan Azza Elite.

“Sokong jugak ehhh paid review mcm ni….? Sbb artis yg post ehhh…? So sokong jelah…tegur nnt kena kecam pulak…kena boikot pulak dgn rakan artis”

Ini respond Azza Elite kepada individu tersebut.

Sumber : GEMPAK / IG Tiz Zaqyah

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiriTerima kasih!

Continue Reading

Selebriti

Neelofa Beritahu Sebab Kenapa Dia Letak Jawatan Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia

Published

on

By

Sebut mengenai Neelofa pasti seluruh Malaysia mengenalinya. Berjaya menempa nama melalui industri lakonan, pengacaraan serta berjaya dalam bidang bisnes melalui syarikat Naelofar berjaya membuatkan Neelofa menjadi idola kepada orang ramai.

Kejayaan dan populariti beliau turut mengundang beberapa syarikat beliau untuk dilamar sebagai duta manakala AirAsia pula telah sebulat suara untuk melantik beliau sebagai pengarah bebas bukan eksekutif AirAsia pada Disember 2017

Neelofa Letak Jawatan Pengarah AirAsia Selepas 3 Tahun

Neelofa Letak Jawatan Pengarah AirAsia Selepas 3 Tahun

AirAsia Bhd mengumumkan aktres dan pengacara televisyen (TV), Noor Neelofa Mohd Noor atau Neelofa meletak jawatan sebagai pengarah bebas bukan eksekutifnya.

AirAsia dalam makluman kepada Bursa Malaysia berkata, syarikat itu menerima notis peletakan jawatan bertarikh 17 Ogos lalu, daripada Neelofa, pada Rabu.

Menurut syarikat itu, Neelofa menyatakan ‘komitmen peribadi lain’ sebagai alasan peletakan jawatan beliau.

Neelofa Dilaporkan Terima Gaji RM279,375 Sebagai Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia

RBYPUT220717

Bukan sikit sikit gaji Neelofa dekat dalam Air Asia ni rupanya.

Pernah tular di Twitter @cocorello mengenai pendapatan Neelofa sebagai salah seorang ahli lembaga safety review board untuk AirAsia pada tahun 2018 telah mengejutkan pelbagai pihak dengan jumlah pendapatan RM279,375 setahun tidak termasuk elaun sebanyak RM8,000.

Di sebalik jumlah gaji besar yang diterima Neelofa, para netizen kebanyakannya tidak mempunyai masalah dengan gaji yang diterima Neelofa apatah lagi mengetahui AirAsia merupakan sebuah syarikat swasta yang berpeluang menentukan gaji yang setimpal buat ikon wanita ini.

Apa pun urusan Neelofa selepas ini kami doakan agar ia dipermudahkan. Insyallah..

Rujukan : Gempak / TheVocket

Continue Reading

Popular