Connect with us

Viral

Ambil Gambar Lesen Ada Topeng Muka Di Dagu, Gadis Ini Ceritakan Apa Yang Terjadi Sebenarnya

Published

on

SEJAK pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sehinggalah Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), banyak perkhidmatan kaunter kerajaan termasuklah Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) sudah beroperasi seperti biasa.

Namun kunjungan seorang gadis ke kaunter JPJ di Kemaman, Terengganu pada Ahad lalu pasti akan dikenang sepanjang hayat gara-gara pengalaman lucu semasa memperbaharui lesen memandunya.

Perkongsian gadis tersebut dengan kapsyen ‘Lesen PKP yalll. Korang ada ke?’ mendapat 13,400 ulang kicau dan 31,300 tanda suka gara-gara gambar ‘rare’ pada lesen memandunya itu.

Dalam gambar lesen tersebut, Nurul Nabihah Aiman Asmadi dilihat memakai penutup muka di bawah dagu selain turut menampakkan tali beg yang disandangnya.

Berkongsi cerita kepada mStar, Nurul Nabihah berkata dia terlupa menanggalkan penutup muka dan beg disandangnya gara-gara gelabah gambarnya tiada di dalam sistem.

“Ni kiranya first time nak renew lesen P ke lesen biasa. Sampai turn saya, pegawai perempuan dekat kaunter beritahu gambar saya tak ada dalam sistem lagi.

“Jadi dia minta saya pergi ambil gambar dekat kaunter sebelah. Saya jadi kalutlah sebab mindset saya ingatkan boleh je scan gambar dari lesen P atau IC.

“Itu yang sampai tak perasan ada mask dekat dagu dengan tali beg sekali. Masa tu dengan pakai tudung sarung sebab nak cepat dan tak terfikir kena ambil gambar dekat situ juga,” katanya.

Jelas gadis berusia 20 tahun itu, dia hanya menyedari insiden melucukan itu selepas ditegur seorang lagi pegawai yang menyerahkan lesennya yang telah siap.

“Saya tunggu kat luar, dalam lima minit lesen tu siap. Ada pegawai jaga kat pintu dia tegur dik tadi snap gambar tak buang mask eh?. Masa tu barulah saya perasan mask ada kat bawah dagu.

“Memang saya terkejut dan malulah. Ya Allah kenapalah saya tak terfikir, mungkin sebab dah terbiasa pakai mask. Saya pun cakap kat abang tu tak pelah buat kenangan.

“Tapi masa dekat kaunter ambil gambar sebelum tu, pegawai tu tak tegur apa-apa pun. Dia suruh duduk situ cakap 1,2, 3 je. Nasib baiklah sempat senyum,” katanya yang juga penuntut di sebuah universiti tempatan dalam negara.

Nurul Nabihah (kanan) menganggap insiden itu sebagai pengalaman yang melucukan.

Meskipun lesen itu diperbaharui selama tiga tahun, Nurul Nabihah berkata dia reda dan menganggap insiden itu sebagai satu pengalaman melucukan.

“Saya renew lesen tu tiga tahun pula tu. Kiranya nanti nak renew lepas tempoh tu saya nak pergi ambil gambar baharu lagi sekali. Buat masa ini saya pakai dulu lesen ni.

“Saya tak plan nak tukar baharu sebab malas nak pergi JPJ semula lagipun ramai orang. Nak kena beratur lama dalam tiga jam sebab kena ikut SOP. Last-last dapat lesen macam tu.

“Tak pelah saya anggap semua tu kenangan. Bila lagi nak ambil gambar pakai mask. Saya beritahu abah, abah pun gelak, ” katanya dalam nada berseloroh.

Pada masa sama, Nurul Nabihah tidak menduga perkongsiannya itu akan mendapat perhatian netizen.

Antara komen netizen yang terhibur dengan perkongsian Nurul Nabihah di Twitternya.

“Sebenarnya saya tak de niat nak viral ke apa sebab saya ni memang sejenis suka share sesuatu dekat Twitter. Lagipun saya just nak share dengan kawan-kawan saya je.

“Tiba-tiba Isnin petang tu saya dapat banyak notification. Tengok-tengok tweet saya tu dah blow up. Memang terkejutlah bila viral,” katanya.

Rata-rata netizen turut terhibur dengan perkongsian Nurul Nabihah di Twitter.

Limited edition ni dik oii. Comel hahahaha,” kata Ayesha.

“Ini kalau kena tahan polis nak check lesen mesti kena gelak dulu,” kata Iman.

Sumber : MSTAR ONLINE

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Viral

Rakyat Malaysia Ramai Marah Dengan Bros Gang Kerana Gadis Curang 20k. Bros Gang Beri Satu Kenyataan Yang Pasti Gegarkan Netizen Semua

Published

on

By

Sebuah video ‘prank’ yang menunjukkan seorang gadis kantoi curang dengan teman lelakinya selepas ditawarkan RM20,000 telah tular di media sosial.

Malah, video tersebut telah menjadi perbualan hangat dalam kalangan netizen. Rata-rata netizen memberikan pendapat yang berbeza, ada yang tidak bersetuju untuk buat ‘prank’ seperti ini untuk menguji kesetiaan.

Selain itu, ada juga yang berpendapat bahawa wanita itu tersepit dan menerima tawaran wang tersebut untuk bina kerjaya sendiri. Malah, ada yang berpendapat wanita itu salah kerana menerima tawaran tersebut.

Setelah hampir seminggu video sosial eksperimen ‘Gold Digger Test’ yang menguji kesetiaan seorang gadis di muat naik di laman Youtube Bros Gang TV, video ini masih lagi hangat diperkatakan di rata-rata laman sosial. Ada yang memuji hasil kerja Bros Gang, tak kurang juga yang mengecam tindakan mereka itu kerana menganggap mereka sebenarnya hanya melagakan pasangan di dalam video ini dan hanya mahukan ‘viewers’.

Disebabkan terlalu ramai yang mengecam dan inginkan penjelasan, Harif dan Aniq dari pihak Bros Gang TV terpanggil untuk memberi penjelasan dengan memuat naik satu video di laman sosial rasmi Instagram mereka @brosgang.tv.

Rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan jalan cerita video sosial eksperimen tersebut kerana menganggap mereka memaksa perempuan itu untuk curang dengan pasangannya. Mengulas lanjut tentang penjelasan Bros Gang TV, mereka tegas mengatakan pilihan untuk curang itu adalah pilihan perempuan itu sendiri.

Dan mereka juga memberitahu bahawa sebelum memuat naik video itu, mereka sudah pun mendapatkan kebenaran daripada gadis itu sendiri untuk memberi pengajaran kepada masyarakat dan supaya pihak mereka juga tidak akan disaman.

1 MALAYSIA KENA TIPU DENGAN BROS GANG

Prank 'Kesetiaan', Gadis ini Sanggup Curang Bila Ditawarkan RM20k ...

Setelah teruk dikecam sehingga melibatkan orang lain seperti ustaz, pencetus ummah dan sehingga ada yang berbalah sesama sendiri pihak Bros Gang telah buat satu video kenyataan tentang apa yang sebenar berlaku.

Video Gold Digger Prank Gadis Curang 20k ini sebenarnya adalah LAKONAN ye hanya LAKONAN semata mata. Watak Erin dan teman lelaki adalah rekaan semata mata dan mereka hanya berlakon sahaja.

Kerana impak dari video mereka terlalu besar mereka terpaksa ‘pecah lobang’ sendiri untuk perkara ini melarat ke arah lebih teruk.

Segala kenyataan seperti jiran erin, erin depress, adik erin mengadu adalah BOHONG. Ini disahkan oleh tuan punya badan (Erin) sendiri.

Jom tengok video pendedahan mereka.

Artikel By : The Tular

Rujukan : Vocket/HotFM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

SEGALA SALIN SEMULA TIDAK DIBENARKAN TANPA KEBENARAN

Continue Reading

Viral

Terkini, Rakaman Jarak Dekat Tentang Apa Yang Sebenar Terjadi Antara MPS Dan Pakcik Jual Jagung

Published

on

By

Baru baru ini tular di media sosial dimana satu rakaman video jarak jauh menunjukkan penguatkuasa dari MPS menyita penjual jagung yang sudah berumur.

Pihak penguatkuasa dikecam hebat oleh netizen kerana menerusi rakaman tersebut mereka telah merampas jagung pakcik tersebut dengan cara kasar.

Video yang tular di media sosial sebelum ini tidak dapat didengar percakapan mereka dan apa sebenar yang terjadi.

Video Penuh Berada di bawah artikel

Selepas tular video tersebut, Ustaz Ebit Lew juga datang melawat pakcik jagung itu. Biarpun hidup serba kekurangan, dia sebolehnya mahu berusaha sendiri dan tidak mengharapkan bantuan semata-mata.

Begitulah kisahnya mengenai seorang peniaga jagung di Selayang, Selangor sebagaimana diceritakan oleh pendakwah Ustaz Ebit Lew menerusi Facebook.

Menurut Ebit atau nama sebenarnya, Ebit Irawan Ibrahim Lew @ Lew Yun Pau, lelaki itu mengalami masalah rabun teruk dan sudah lima tahun berniaga di situ.

“Sedih sangat rasa. Semalam tengok video pakcik ini tengah berniaga jagung di Selayang.

“Pakcik rabun 90 peratus englihatan tak nampak, cuma 10 peratus tinggal. Nampak bayang je. Muka semua dah tak boleh nampak. Kasihan rasanya,” ujarnya.

RAKAMAN VIDEO JARAK DEKAT

Pakcik jagung, diperlakukan tidak sepatuttnya - YouTube

Video jarak dekat ini dimuat naik hari ini di media sosial dan serta merta menjadi tular. Jika dilihat dari percakapan antara pakcik dan penguatkuasa pada awalnya tiada tanda tanda provokasi kecuali pakcik jagung tersebut tidak berpuas hati jualan jagungnya akan disita.

Anda boleh lihat sendiri dan dengar apa yang terjadi sehingga insiden dimana jagung itu terjatuh atas jalan. Jadi apa pendapat anda?

Artikel By : The Tular

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sebarang salin semula tidak dibenarkan

Continue Reading

Viral

Tak Pernah Dibuat Orang Bila Tetamu Hotel Kena Kemas Bilik Sendiri. Apa Sebenar Terjadi Diceritakan

Published

on

By

Tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP) yang bermula 10 Jun lalu rata-ratanya digunakan untuk bercuti bersama keluarga dan rakan rapat.

Namun, percutian seorang individu yang bernama Aira ini malang kerana bertukar tragedi yang menyakitkan hati.

Menerusi perkongsian di laman Twitter, Aira meluahkan rasa bengang apabila servis hotel yang didudukinya di Cameron Highland, Pahang sangat tidak memuaskan.

Menurut gadis itu, bilik yang ditempahnya tidak dikemas dan terpaksa dilakukan sendiri walaupun ketika itu sudah jam 11.30 malam.

“Nova Hotel Cancel. Seumur hidup. Tak pernah lagi check in hotel kena tukar cadar sendiri.

“Tukar sarung bantal sendiri. Kemas bilik. Buang sampah orang duduk sebelum ni.

“Kami sampai kul 10 malam tadi. Hotel bagi alasan bilik belum kemas. Suruh pergi bilik dulu. Tunggu.

“Tunggu sampai 11.30malam. Bilik masih belum kemas. Pergi lobi buat aduan. Berderet pelanggan lain kena masalah sama. Tak apa la kami kemas sendiri,” luahnya.

Tambah Aira, dia sudah meminta kembali bayaran namun didakwa tidak ada dalam polisi pemulangan hotel.

“Semalam RM480 . Ambil dua hari. Tak apa la. Esok check out balik je. Hotel paling seram pernah check in.

“Kenapa tak refund ja? Dah minta. Depa cakap tak ada polisi pemulangan. Pengurus duduk belakang takut kena maki,” tulisnya lagi.

RESPOND NETIZEN YANG ALAMI MASALAH SAMA

Perkongsian yang dibuat pada Sabtu lalu telah mendapat 7,500 kicauan (retweet) dan hampir 4,700 tanda suka (likes).

Sumber : GEMPAK

Continue Reading

Popular