Uncategorized
Sam Bunkface Diarahkan Bayar Nafkah Anak. Ini Respond Bekas Isteri Sam

MAHKAMAH Tinggi Syariah Shah Alam, Selangor pada Selasa memutuskan penyanyi Sam Bunkface perlu membayar tunggakan nafkah anak kepada bekas isterinya iaitu Aida Azira Hussin.
Peguam syarie yang mewakili Aida iaitu Siti Nur Hafizah Mohd Sharif memberitahu Sam atau nama sebenarnya Shamsul Anuar Baharom didapati gagal mematuhi perjanjian pembayaran nafkah anak sebanyak RM1,300 sebulan yang dibuat pada tahun 2021.
“Keputusan hari ini mahkamah memerintahkan Sam kena bayar duit nafkah seperti diperintahkan sebelum ini.
Sam ketika ditemui di Mahkamah Syariah Shah Alam.
“Mahkamah memutuskan ada tunggakan lagi daripada pihak Sam yang perlu dijelaskan kepada anak guam saya.
“Sam tak bayar nafkah RM 1,300 tersebut seperti dipersetujui bersama sewaktu 2021 dan dia perlu membayar semula tunggakan tersebut dalam tempoh kurang daripada 12 bulan,” katanya kepada mStar.
Siti Nur Hafizah bagaimanapun tidak menyatakan jumlah tunggakan yang perlu dibayar oleh Sam.
Sementara itu, bekas isteri iaitu Aida Azira Hussin menzahirkan rasa syukur apabila keputusan berpihak kepadanya.
“Alhamdulilah syukur sangat itu saja boleh dikatakan,” jawabnya.
Sam pula ketika ditemui media enggan memberikan sebarang komen dan beredar pergi.
Pada 29 Mac lalu, Sam dan Aida hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Petaling, Subang Bestari, Selangor bagi sebutan kes pindaan nafkah anak mereka.
Aida gembira dengan keputusan mahkamah.
Aida tidak bersetuju dengan permohonan dibuat penyanyi terbabit, selain meminta bukti andai tidak mempunyai pendapatan atau tawaran persembahan seperti dikatakan.
Untuk rekod, Sam mendirikan rumah tangga dengan Aida yang juga penerbit rancangan sebuah stesen televisyen pada 25 April 2015, namun bercerai empat tahun kemudian.
Mereka dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Maleeq yang kini berusia enam tahun.
VIDEO:
Sumber : MSTAR ONLINE
Uncategorized
Shuib Keluar Berjalan Satu Keluarga Tapi Ada Sesuatu Yg Netizen Perasan Dan Terus Tegur Shuib

Hantaran dimuat naik oleh Shuib semalam mengundang pelbagai respon dan komen daripada warganet selepas dia berkongsi video meluangkan masa bersama keluarga.
Menerusi rakaman itu, Shuib bersama isterinya, Watie membawa tiga anak mereka keluar berjalan-jalan di sebuah pusat membeli belah.
Namun begitu, ada pula sesetengah individu yang mengkritik pasangan itu tidak memimpin tangan anak dan membiarkan Uwais menolak stroller adiknya.
Bagaimanapun, segelintir warganet berpendapat perkara itu tidak perlu dijadikan isu atau diperbesarkan dan biarkan sahaja keluarga tersebut dengan cara mereka.
Sementara itu, Watie yang menyedari hal itu telah membalas komen negatif warganet menerusi caption gambar dimuat naik olehnya di Instagram.
RESPOND WATIE
Kalau keluar tu 5 jam, tapi sebenarnya 5 minit je pun daddy pegang tangan mommy. So aunty dan uncle sekalian janganlah risau.”
VIDEO:
View this post on Instagram
Sumber : BeautifulNara
Uncategorized
Dulu Menyanyi Rap Sekarang Jadi ADUN. Ini Perkara Pertama Yang Altimet Akan Buat

SELEPAS menang dalam Pilihan Raya Negeri (PRN), penyanyi rap Altimet memulakan tugas sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dengan menunaikan solat Subuh berjemaah di Masjid Taman Kosas, Ampang, Selangor pada Ahad.
Altimet atau Syed Ahmad Syed Abdul Rahman Alhadad, 45, cukup bersemangat untuk bersama rakyat yang telah turun mengundi meskipun bertungkus-lumus menjalankan kempen sebelum PRN berlangsung pada Sabtu.
Melihat masjid dan rumah ibadah lain sebagai kawasan tumpuan ramai, Altimet yakin majlis agama antara salah satu kaedah terbaik untuk dia mendekati rakyat.
Altimet mahu dekati pelbagai golongan masyarakat.
“Kerja bermula hari ini. Pukul 6 pagi, Masjid Taman Kosas. Semangat!
“Antara perancangan saya adalah ke arah itu (program agama). Kita tahu tempat ibadah adalah tumpuan komuniti. Perlu sentuh dan prihatin terhadap semua golongan,” katanya ketika dihubungi mStar.
Altimet sebelum itu berkongsi serangkap pantun mengajak orang ramai ke masjid berkenaan selepas namanya diumumkan menang bagi DUN Lembah Jaya.
Berkesempatan berjumpa penduduk sekitar kawasan masjid, Altimet sudah menerima beberapa maklum balas yang perlu diberi perhatian kelak.
Justeru baginya tiada istilah rehat panjang selepas diberi tanggungjawab sebagai wakil rakyat.
“Ada jemaah yang belum pernah berjumpa datang berbual dengan saya. Mereka timbulkan beberapa isu dan saya ambil maklum perkara tersebut.
“Apa pun kena tunggu upacara angkat sumpah dahulu untuk teruskan kerja. Selangor pun masih cuti umum esok (Isnin),” ujarnya.
Syukur atas kemenangan sebagai Adun, penyanyi lagu Amboi ini juga sedar namanya kini terus menjadi perhatian dalam arena politik.
“Syukur dan teruja dengan tugas yang diberikan ini. Sekarang tugas saya lebih besar dan perlu lakukan dengan betul.
“Saya sedia menjalankan tanggungjawab ini,” jelasnya.
Dalam PRN kali ini Altimet bertanding menentang calon Perikatan Nasional (PN) Sharifah Haslziah Syed Ariffin.
Altimet mendapat undian sebanyak 26,172 undian dengan majoriti sebanyak 6,320.
Manakala Sharifah Haslziah mendapat 19,852 undian.
Sumber : MSTAR ONLINE
Uncategorized
Janna Nick Masuk Hospital, Beliau Beritahu Sakit Apa Dan Ianya Amat Serius

PELAKON Janna Nick dimasukkan ke wad sebuah pusat perubatan di Petaling Jaya sejak Khamis lalu akibat mengalami masalah radang usus.
Janna atau Nurul Jannah Muner, 28, bagaimanapun memaklumkan dia sudah pun dibenarkan pulang ke rumah pada Ahad namun masih dalam proses pemulihan.
“Sudah dibenarkan pulang namun masih dalam proses pemulihan,” katanya.
Janna berkongsi keadaannya di laman Instagram miliknya berserta beberapa foto ketika dia terbaring di atas katil wad.
Suami aktres itu, Dini Schatzmann turut dilihat menemani Janna sepanjang berada di wad.
Janna masih dalam tempoh pulih selepas dibenarkan pulang.
Sementara itu, Dini ketika dihubungi mStar memaklumkan Janna berada dalam keadaan baik.
“Dia okey sekarang,” ujarnya ringkas.
Perkongsian Janna di Instagram itu turut menerima komen rakan-rakan artis yang mendoakan dia segara pulih.
Sumber : MSTAR ONLINE
-
Selebriti3 years ago
Suami Tiada Disisi Untuk Sambut Kelahiran Anak Kedua, Bella Pula Digelarkan Seperti Gemuk Macam ‘B4Bl’. Ini Respond Balas Bella Astillah
-
Uncategorized3 years ago
Kami PJJ. Rupanya dah 2 tahun, suami lena dgn janda. Bila kant0i, aku tibai cukup2. J nangis2 merayu minta jgn call ofis dia
-
Selebriti3 years ago
Datin Eina Azman Ditegur Kenapa Aset Bahagian Atas Nampak Tak Sama Dengan Gambar Lain. Ini Respond Padu Eina Azman
-
Selebriti3 years ago
Sharifah Shahirah Pertama Kali Dedahkan Kehidupan Sebenar Sherry Alhadad Yang Ramai Tidak Tahu
-
Selebriti3 years ago
Sajat Kantoi Nampak Selulit Masa Tengah Berbikini. Ini Komen Balas Sajat Bila Orang Tanya Kenapa Ada Selulit
-
Kisah Benar3 years ago
Gaji Suami Tak Banyak Tapi Apa Isteri Nak Boleh Dapat. Satu Hari Isteri Ini Nampak Sesuatu Dalam Kereta Suami
-
Viral3 years ago
Rakyat Malaysia Ramai Marah Dengan Bros Gang Kerana Gadis Curang 20k. Bros Gang Beri Satu Kenyataan Yang Pasti Gegarkan Netizen Semua
-
Selebriti3 years ago
Selalu Berbasikal Bersama Zizan Razak, Hawa Rizwana Keluar Kenyataan Tentang Hubungan Dia Dan Zizan